Haber

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Nejat Ulugöl’ü unutmadı… Anlamlı 19 Mayıs paylaşımı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 6 ay önce vefat eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 19 Mayıs dolayısıyla Samsun’a götüren Bandırma Vapuru’nun kaptanı İsmail Hakkı Durusu’nun torunu Nejat Ulugöl’ü ziyaretinden görüntüler paylaştı. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. .

Vali Yerlikaya, ‘İki yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindekileri Samsun’a götüren Bandırma Vapuru’nun kaptanı İsmail Hakkı Durusu’nun torunu Nejat Ulugöl’ü ziyaret etmiştik. Nejat amcamız 6 ay önce vefat etti. Ondan geriye sadece anılar ve en sevdiği sohbet kalır. Mekanı cennet olsun.’ söz konusu.

NEJAT ULUGOL’UN 2 YIL ÖNCE SÖYLEDİKLERİ HİSSEDİYOR

Yerlikaya’nın ziyareti sırasında dedesiyle anılarını anlatan Ulugöl, “Ben 7 yaşındayken dedeme Atatürk’ü nasıl götürdün diye sorardım. ‘Oğlum kaptan ne iş yapar, yolcusunu alır ve gideceği yere sağ salim bırakır. Ben de öyle yaptım.’ kıtlık. Dedem Karadeniz kaptanıydı. Deneyimsiz değil tecrübeli bir kaptandı. Atatürk kimseyi aramadan, aramadan dedeme ‘Harbiye’deki makamıma gelir misin’ dedi ve dedem Harbiye’ye gitti. Atatürk ‘Hazırlan Samsun’a gidiyoruz.’ söz konusu. O tarihsel yolculuk bu şekilde başladı. Hayatımda en çok gurur duyduğum kişi dedemdir. Büyükbabam kendini övmeyi sevmeyen gerçek bir ülke kahramanıydı.” Sözlerini kullandı.

Gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Ulugöl, “Bunun yıllarca sürmesi en büyük temennim. Bugün benim son yıllardaki en mutlu günümü yaşattın.” Vali Yerlikaya’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

O TARİHİ YOLCULUĞUN HİKAYESİNİ DİNLİYORUZ”

Vali Yerlikaya ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “102 yıl önce İstanbul’da kurtuluş mücadelemizin ilk başlangıcı, Bandırma Vapurumuzun Samsun’a hareket etmesidir. Bugün çok özel bir rezidansın konuğu olduk. Bandırma Vapurumuzun kaptanı İsmail Hakkı Durusu’nun torunu Nejat Amca’nın rezidansında misafirimiz oluyoruz. Nejat Amcadan 102 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının İstanbul’dan Samsun’a yaptıkları tarihi gezinin anılarını dinleme şerefine eriştik. 92 yaşındaki Nejat Amcamızla sohbet etmekten ve evinde misafir edilmekten büyük onur duyduk.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu