Ekonomi

ABD’de stok sıkıntısı nedeniyle konut inşaatları artıyor, ruhsatlar artıyor

WASHINGTON – ABD’de konut inşaatı Ekim ayında önemli ölçüde arttı; bugün açıklanan hükümet verileri yıllık %1,9 artışla 1,37 milyon adede yükseldi. Bu artış, inşaatçıların piyasadaki mevcut konut sıkıntısı karşısında hem tek aileli hem de çok aileli projelerde kaydettikleri ilerlemeye bağlanıyor.

İnşaat faaliyetlerindeki artış, konut piyasasının arz sorunlarıyla boğuştuğu bir döneme denk geliyor ve inşaatçıları çabalarını artırmaya itiyor. Bilgi aynı zamanda gelecekteki inşaat faaliyetleri için umut verici bir görünüme de işaret ediyor; izinler yıllık %1,1 artışla 1,49 milyona yükseldi. Bu, inşaatçıların yeni projelerdeki ivmeyi korumak için teşvikler sunarak artan oranların olumsuz etkilerini atlatmanın yollarını bulduklarını gösteriyor.

Konut piyasasının dayanıklılığı, ABD hisse senetleri ve Hazine tahvil getirilerinin %4,4 eşiğini aştığı karmaşık bir ortamda ortaya çıkıyor. İnşaat izinlerindeki artış, ekonomik belirsizliklere ve yüksek borçlanma maliyetlerine rağmen yeni konut talebinin hala güçlü olduğunu gösteriyor.

Piyasa mevcut mali ortama uyum sağladıkça, konut inşaatı ve izinlerindeki artış, ülke genelinde yüksek ev fiyatlarına katkıda bulunan stok baskılarına bir miktar rahatlama sağlayabilir. Bu gelişme, konut segmentinin sağlığının ve daha geniş ekonomik zorluklara rağmen devam eden talebi karşılama yeteneğinin değerli bir göstergesidir.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu